Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palacsintatészta (alap recept) recept

Palacsintatészta (alap recept)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 2 dl tej
    • szódavíz
    • olaj
    • +ha édes palacsintát sütünk akkor 1 csomag vaníliás cukor és 1 teáskanál cukor

    Elkészítés:

    Először a tojást keverjük jól el, majd öntsük rá a lisztet, és a sót. Én ekkor a fakanállal el szoktam dörzsölni a hozzávalókat, majd hozzájuk adom a tejet.

    Akkor lehet csomómentes palacsintatésztát készíteni, ha előbb sűrűn dolgozzuk el, ezért a szódát csak később adom hozzá. Tehát a fakanállal homogén masszát készítünk – higgyék el megéri fáradozni – majd ezt felöntjük a szódavízzel, váltsunk habverőre, és jól keverjük el a palacsintatésztát.

    Egy közepesen sűrű tésztát kell kapnunk, amelyet érdemes pihentetni egy fél órát.

    Ezt követően öntsünk hozzá fél deci olajat, illetve ha nagyon besűrűsödött, akkor egy kis szódát, majd palacsintasütőben süssünk vékony palacsintákat belőle.

    Ha kell, akkor minden palacsinta sütésekor öntsünk egy kis olajat a serpenyőbe, de ezt érezni fogják.

    Az elkészült palacsintákat ízlés szerint tölthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá