Palacsintatészta (alap recept) recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 2 dl tej
- szódavíz
- olaj
- +ha édes palacsintát sütünk akkor 1 csomag vaníliás cukor és 1 teáskanál cukor
Elkészítés:
Először a tojást keverjük jól el, majd öntsük rá a lisztet, és a sót. Én ekkor a fakanállal el szoktam dörzsölni a hozzávalókat, majd hozzájuk adom a tejet.
Akkor lehet csomómentes palacsintatésztát készíteni, ha előbb sűrűn dolgozzuk el, ezért a szódát csak később adom hozzá. Tehát a fakanállal homogén masszát készítünk – higgyék el megéri fáradozni – majd ezt felöntjük a szódavízzel, váltsunk habverőre, és jól keverjük el a palacsintatésztát.
Egy közepesen sűrű tésztát kell kapnunk, amelyet érdemes pihentetni egy fél órát.
Ezt követően öntsünk hozzá fél deci olajat, illetve ha nagyon besűrűsödött, akkor egy kis szódát, majd palacsintasütőben süssünk vékony palacsintákat belőle.
Ha kell, akkor minden palacsinta sütésekor öntsünk egy kis olajat a serpenyőbe, de ezt érezni fogják.
Az elkészült palacsintákat ízlés szerint tölthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »