Palacsinta torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb. 35 db palacsinta
- 50 dkg tehéntúró
- 10 + 25 dkg cukor
- 1 csomag csokis puding
- 3 csomag vaníliás puding
- 1 púpozott ek tejföl
- gyümölcs (ez lehet eper, málna, szeder, meggy, bármi)
- 20 dkg mazsola
- 1,3 liter tej
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Kisütjük a palacsintákat. A túrót elkeverjük 10 dkg cukorral, a tejföllel és a mazsolával. Egy vastag állagú tölteléket kell csinálni. Megfőzzük a pudingokat: a csokisat 3 dl tejjel, 1 vaníliás cukorral és 5 dkg cukorral, a vaníliás pudingot (3 csomag) 15 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral, 1 l tejjel.
Először elhelyezünk a kapcsos tortaforma aljába 3 db palacsintát (lapjára) úgy, hogy közben megkenjük vékonyan egy kis túrós masszával. Ezután a túrós töltelékkel a szokott módon megkenünk pár palacsintát, összetekerjük, majd csiga formában fölhajtjuk. Beletesszük a tortaformába, de úgy, hogy jó szorosan egymás mellé kerüljenek. Fontos, hogy kívülről befelé haladjunk.
Amikor kész, megöntözzük a vanília puding egy részével úgy, hogy jól folyjon be az üregekbe is. Ezután ráhelyezünk újból 3 db palacsintát (lapjára), amit szintén megkenünk a maradék túrós masszával.
A következő sort ugyanúgy csináljuk, mint az előzőt, csak itt már csokipuding tölteléket használunk. Betöltjük a palacsintákba, feltekerjük, csiga formába tekerjük, és a formába tesszük. Ha kész, erre is locsolunk a vaníliás pudingból.
Ráhelyezünk újabb 3 palacsintát lapjára (kenegetve a túróval), és az egészet leöntjük a maradék vaníliás pudinggal.
Díszítjük gyümölccsel, és betesszük a hűtőbe, hogy jól összeálljon. Min 6-7 óra pihenésre van szüksége, majd szeletelve kínáljuk.