Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palacsinta tallérok recept

Palacsinta tallérok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 1 csipet só
    • 2 púpos ek porcukor
    • 2 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl tej
    • 3-4 ek olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleszórjuk a sót és a sütőport, ezután jól átkeverjük.

    Egy másik tálba ütjük a tojásokat, és a porcukorral simára keverjük. A két részt összeforgatjuk, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentes masszává keverjük. (Itt a recept tartalmazott 30 perc pihentetést, amit én most elhagytam.)

    Egy kis tálba kanalazzuk az olajat. Egy serpenyőt felforrósítunk, egy szilikon ecsettel átkenjük olajjal (ezt minden egyes palacsinta sütése előtt megismételjük).

    A tésztából egy kis merőkanállal egy kevés tésztát (úgy 2 evőkanálnyit) rakunk a forró serpenyőbe, és közepesnél kisebb lángon addig sütjük, míg apró buborékok jelennek meg a palacsinta felületén.
    Ezután megfordítjuk, és a másik oldalát is világosra sütjük.

    Tipp:

    Nagyon gyakran készítek palacsintát, mert a család szereti és a gyerekek is kérik. Inkább az apróbb, amerikai fajtát kedvelik. Most Lajos Mari egyik receptjét próbáltam ki. Nagyon egyszerű, finom, és nagy meglepetésemre 30 db egész apró palacsinta lett belőle. Ahogy sütöttem, úgy fogyott a tálcáról. A tészta nem túl édes, nálunk mogyorókrémmel és sárgabaracklekvárral fogyott a legjobban.
    Ez a palacsinta is biztosan többször vendégeskedik majd nálunk :-)

    A palacsinta tallérok kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 233 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 30 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá