Nutellával töltött tarka palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl tej
- 1-2 dl szódavíz
- 2 ek étolaj
- 1 ek kakaópor
Elkészítése:
A tojásokat keverőgéppel felvertem, hozzá adtam a sót , a tejet, a szódavizet a liszttel váltakozva.
Utolján az étolajat kevertem hozzá, majd csomómentesre kevertem.
1/3 részét elvettem a palacsinta masszának, abba kevertem a kakaóport.
15 percet hagytam pihenni, majd étolajjal kent serpenyőben egyenként kisütöttem.
1 kis merítőkanállal tettem a felmelegedett serpenyőbe úgy, hogy a serpenyő alját kitöltse és a tetejére csurgattam a kakaós masszából.
1 percig sütöttem, majd az oldalát körben egy tortalapáttal fellazítottam,majd alányúlva megfordítottam.
Már csak ½ percet sütöttem és lapos tányérra szedtem.
Mivel maradt a kakaós masszából, így kettő darab kakaós palacsinta is lett, amit a világos tésztából csurgattam rá.
Nutellával töltöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

