Nutellával töltött tarka palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 1-2 dl szódavíz
- 2 ek étolaj
- 1 ek kakaópor
Elkészítése:
A tojásokat keverőgéppel felvertem, hozzá adtam a sót , a tejet, a szódavizet a liszttel váltakozva.
Utolján az étolajat kevertem hozzá, majd csomómentesre kevertem.
1/3 részét elvettem a palacsinta masszának, abba kevertem a kakaóport.
15 percet hagytam pihenni, majd étolajjal kent serpenyőben egyenként kisütöttem.
1 kis merítőkanállal tettem a felmelegedett serpenyőbe úgy, hogy a serpenyő alját kitöltse és a tetejére csurgattam a kakaós masszából.
1 percig sütöttem, majd az oldalát körben egy tortalapáttal fellazítottam,majd alányúlva megfordítottam.
Már csak ½ percet sütöttem és lapos tányérra szedtem.
Mivel maradt a kakaós masszából, így kettő darab kakaós palacsinta is lett, amit a világos tésztából csurgattam rá.
Nutellával töltöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »