Nutellával töltött tarka palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 1-2 dl szódavíz
- 2 ek étolaj
- 1 ek kakaópor
Elkészítése:
A tojásokat keverőgéppel felvertem, hozzá adtam a sót , a tejet, a szódavizet a liszttel váltakozva.
Utolján az étolajat kevertem hozzá, majd csomómentesre kevertem.
1/3 részét elvettem a palacsinta masszának, abba kevertem a kakaóport.
15 percet hagytam pihenni, majd étolajjal kent serpenyőben egyenként kisütöttem.
1 kis merítőkanállal tettem a felmelegedett serpenyőbe úgy, hogy a serpenyő alját kitöltse és a tetejére csurgattam a kakaós masszából.
1 percig sütöttem, majd az oldalát körben egy tortalapáttal fellazítottam,majd alányúlva megfordítottam.
Már csak ½ percet sütöttem és lapos tányérra szedtem.
Mivel maradt a kakaós masszából, így kettő darab kakaós palacsinta is lett, amit a világos tésztából csurgattam rá.
Nutellával töltöttem.