Mogyorókrémes palacsintavirágok recept

Hozzávalók:
- 1 bögre liszt (bögre=2,5 dl)
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- nagy csipet só
- 2 csapott ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 bögre tej
- mogyorókrém a töltéshez
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva csomómentes, sűrű masszává keverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük és a lisztes tésztába forgatjuk.
Egy serpenyőben 1 evőkanál olajat forrósítunk, majd 1-1 kis adag tésztát merünk bele, ami szépen szétterül. Ha kezdenek apró buborékok megjelenni a palacsintán, megfordítjuk és a másik oldalát is világosra sütjük. Ha szükséges, sütés közben kevéske olajat még öntünk a serpenyőbe.
Ha már kéz langyosra hűltek a palacsinták, egy teáskanálnyi mogyorókrémet kenünk rájuk és virágformára hajtogatjuk.
Tipp:
A formázásról további képek megtekinthetők a blogon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »