Mogyorókrémes palacsintavirágok recept
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt (bögre=2,5 dl)
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - nagy csipet só
- 2 csapott ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 bögre tej
- mogyorókrém a töltéshez
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva csomómentes, sűrű masszává keverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük és a lisztes tésztába forgatjuk.
Egy serpenyőben 1 evőkanál olajat forrósítunk, majd 1-1 kis adag tésztát merünk bele, ami szépen szétterül. Ha kezdenek apró buborékok megjelenni a palacsintán, megfordítjuk és a másik oldalát is világosra sütjük. Ha szükséges, sütés közben kevéske olajat még öntünk a serpenyőbe.
Ha már kéz langyosra hűltek a palacsinták, egy teáskanálnyi mogyorókrémet kenünk rájuk és virágformára hajtogatjuk.
Tipp:
A formázásról további képek megtekinthetők a blogon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

