Juharszirupos palacsinta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 csomag sütőpor
- 0,5 dl tejszín (30%-os)
- 1-2 dl tej
- csipet só
- olaj
- 2 dl juharszirup
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet, a tejszínt és annyi tejet, hogy sűrűn folyó palacsintatésztát kapjunk. Félretesszük 5-10 percre pihenni.
A palacsintasütőben kevés olajat hevítünk, majd kb. 0,5 dl tésztát öntünk bele. Ha belefér, tehetünk egyszerre többet is. A tészta kb. 8-10 cm átmérőjűre fog szétterülni. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Az elkészült palacsintákat még forrón juharsziruppal meglocsoljuk, majd tálaljuk.
Tipp:
Virtuális utazásom (a “világevős” könyvem) ezúttal a Föld második legnagyobb területű országába, Kanadába, a juharfák országába repített el. A juharszirupot, melyet a juharfa nedve ad, már az első európai telepesek megérkezése előtt ismerték az őslakosok. Én pedig sütöttem mellé palacsintát. Na, nem olyan szódavizes, magyarosat, hanem kisebbet, vastagabbat, amit csak juharsziruppal kell meglocsolni és már fogyasztható is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »