Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Juharszirupos palacsinta recept

Juharszirupos palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 8 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 0,5 dl tejszín (30%-os)
    • 1-2 dl tej
    • csipet só
    • olaj
    • 2 dl juharszirup

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet, a tejszínt és annyi tejet, hogy sűrűn folyó palacsintatésztát kapjunk. Félretesszük 5-10 percre pihenni.

    A palacsintasütőben kevés olajat hevítünk, majd kb. 0,5 dl tésztát öntünk bele. Ha belefér, tehetünk egyszerre többet is. A tészta kb. 8-10 cm átmérőjűre fog szétterülni. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

    Az elkészült palacsintákat még forrón juharsziruppal meglocsoljuk, majd tálaljuk.

    Tipp:

    Virtuális utazásom (a “világevős” könyvem) ezúttal a Föld második legnagyobb területű országába, Kanadába, a juharfák országába repített el. A juharszirupot, melyet a juharfa nedve ad, már az első európai telepesek megérkezése előtt ismerték az őslakosok. Én pedig sütöttem mellé palacsintát. Na, nem olyan szódavizes, magyarosat, hanem kisebbet, vastagabbat, amit csak juharsziruppal kell meglocsolni és már fogyasztható is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá