Juharszirupos palacsinta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 csomag sütőpor
- 0,5 dl tejszín (30%-os)
- 1-2 dl tej
- csipet só
- olaj
- 2 dl juharszirup
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet, a tejszínt és annyi tejet, hogy sűrűn folyó palacsintatésztát kapjunk. Félretesszük 5-10 percre pihenni.
A palacsintasütőben kevés olajat hevítünk, majd kb. 0,5 dl tésztát öntünk bele. Ha belefér, tehetünk egyszerre többet is. A tészta kb. 8-10 cm átmérőjűre fog szétterülni. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Az elkészült palacsintákat még forrón juharsziruppal meglocsoljuk, majd tálaljuk.
Tipp:
Virtuális utazásom (a “világevős” könyvem) ezúttal a Föld második legnagyobb területű országába, Kanadába, a juharfák országába repített el. A juharszirupot, melyet a juharfa nedve ad, már az első európai telepesek megérkezése előtt ismerték az őslakosok. Én pedig sütöttem mellé palacsintát. Na, nem olyan szódavizes, magyarosat, hanem kisebbet, vastagabbat, amit csak juharsziruppal kell meglocsolni és már fogyasztható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »