Ibolyás palacsinta recept

Hozzávalók:
16 db-hoz:
- 10 dkg liszt
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk cukor
- 0,5 csomag sütőpor
- csipet só
- pár csepp citromlé
- 1 ek olaj
- 8 dkg tejföl
- 1 dl tej
- 2-3 csokornyi ibolya
Sütéshez:
- kb. 2 ek olaj
Elkészítése:
Az ibolya fejét csipkedjük le és egy szűrőbe téve folyó víz alatt mossuk át. Csepegtessük jól le, majd papírtörlőre terítsük szét, hogy az összes nedvességet felitassuk.
A tojást a cukorral keverjük el, adjuk hozzá a citromlevet, a csipet sót, a tejfölt és a tejet. Keverjük ki, majd szitáljuk hozzá a lisztet, végül pedig keverjük bele az olajat is.
A palacsintasütőt kenjük ki olajjal és kanalazzunk bele kisebb adagokat a tésztából. Szórjuk meg ibolyával. Ha megsült a palacsinta alja, fordítsuk át és süssük meg a másik oldalát is.
Ibolyás oldallal felfelé, porcukorral meghintve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »