Ibolyás palacsinta recept

Hozzávalók:
16 db-hoz:
- 10 dkg liszt
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk cukor
- 0,5 csomag sütőpor
- csipet só
- pár csepp citromlé
- 1 ek olaj
- 8 dkg tejföl
- 1 dl tej
- 2-3 csokornyi ibolya
Sütéshez:
- kb. 2 ek olaj
Elkészítése:
Az ibolya fejét csipkedjük le és egy szűrőbe téve folyó víz alatt mossuk át. Csepegtessük jól le, majd papírtörlőre terítsük szét, hogy az összes nedvességet felitassuk.
A tojást a cukorral keverjük el, adjuk hozzá a citromlevet, a csipet sót, a tejfölt és a tejet. Keverjük ki, majd szitáljuk hozzá a lisztet, végül pedig keverjük bele az olajat is.
A palacsintasütőt kenjük ki olajjal és kanalazzunk bele kisebb adagokat a tésztából. Szórjuk meg ibolyával. Ha megsült a palacsinta alja, fordítsuk át és süssük meg a másik oldalát is.
Ibolyás oldallal felfelé, porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »