Húsos palacsinta recept

Hozzávalók:
- olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- fél kg darált hús
- darált pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 2 dl víz
- só, bors
- liszt
- ásványvíz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy pohár tejföl
- sajt
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Lehúzzuk a serpenyőt a tűzről, hozzáadjuk a vizet, és a darált pirospaprikát. 5 percig közepes lángon, kevergetés mellett főzzük, majd hozzáadjuk a vékonyra szelt paprikát. Újabb 5 perc után hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot. Kis lángon 10 percig rotyogtatjuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Közben elkészítjük a palacsintákat a lisztből, sóból, tojásból és az ásványvízből. Kb 12 palacsinta kell, hogy az összes tölteléket felhasználjuk. Kivajazunk egy közepes tepsit, majd az aljára egy kevés szaftot teszünk. A palacsintákat megtöltjük, és egymás mellé helyezzük. A palacsinták tetejét megkenjük tejföllel, majd reszelt sajtot szórunk rá. A sütőt 190 fokra előmelegítjük, majd 30-35 percig sütjük. Jó étvágyat! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »