Húsos palacsinta recept

Hozzávalók:
- olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- fél kg darált hús
- darált pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 2 dl víz
- só, bors
- liszt
- ásványvíz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy pohár tejföl
- sajt
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Lehúzzuk a serpenyőt a tűzről, hozzáadjuk a vizet, és a darált pirospaprikát. 5 percig közepes lángon, kevergetés mellett főzzük, majd hozzáadjuk a vékonyra szelt paprikát. Újabb 5 perc után hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot. Kis lángon 10 percig rotyogtatjuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Közben elkészítjük a palacsintákat a lisztből, sóból, tojásból és az ásványvízből. Kb 12 palacsinta kell, hogy az összes tölteléket felhasználjuk. Kivajazunk egy közepes tepsit, majd az aljára egy kevés szaftot teszünk. A palacsintákat megtöltjük, és egymás mellé helyezzük. A palacsinták tetejét megkenjük tejföllel, majd reszelt sajtot szórunk rá. A sütőt 190 fokra előmelegítjük, majd 30-35 percig sütjük. Jó étvágyat! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »