Húsos palacsinta recept

Hozzávalók:
- olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- fél kg darált hús
- darált pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 2 dl víz
- só, bors
- liszt
- ásványvíz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy pohár tejföl
- sajt
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Lehúzzuk a serpenyőt a tűzről, hozzáadjuk a vizet, és a darált pirospaprikát. 5 percig közepes lángon, kevergetés mellett főzzük, majd hozzáadjuk a vékonyra szelt paprikát. Újabb 5 perc után hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot. Kis lángon 10 percig rotyogtatjuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Közben elkészítjük a palacsintákat a lisztből, sóból, tojásból és az ásványvízből. Kb 12 palacsinta kell, hogy az összes tölteléket felhasználjuk. Kivajazunk egy közepes tepsit, majd az aljára egy kevés szaftot teszünk. A palacsintákat megtöltjük, és egymás mellé helyezzük. A palacsinták tetejét megkenjük tejföllel, majd reszelt sajtot szórunk rá. A sütőt 190 fokra előmelegítjük, majd 30-35 percig sütjük. Jó étvágyat! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »