Húsos palacsinta recept

Hozzávalók:
- olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- fél kg darált hús
- darált pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 2 dl víz
- só, bors
- liszt
- ásványvíz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy pohár tejföl
- sajt
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Lehúzzuk a serpenyőt a tűzről, hozzáadjuk a vizet, és a darált pirospaprikát. 5 percig közepes lángon, kevergetés mellett főzzük, majd hozzáadjuk a vékonyra szelt paprikát. Újabb 5 perc után hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot. Kis lángon 10 percig rotyogtatjuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Közben elkészítjük a palacsintákat a lisztből, sóból, tojásból és az ásványvízből. Kb 12 palacsinta kell, hogy az összes tölteléket felhasználjuk. Kivajazunk egy közepes tepsit, majd az aljára egy kevés szaftot teszünk. A palacsintákat megtöltjük, és egymás mellé helyezzük. A palacsinták tetejét megkenjük tejföllel, majd reszelt sajtot szórunk rá. A sütőt 190 fokra előmelegítjük, majd 30-35 percig sütjük. Jó étvágyat! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »