Húsos palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0.5 kg liszt
- 1l tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipetnyi só
- olaj
- kk cukor
- 0.5 kg sertés darálthús
- 1 fej vörös hagyma
- só
- bors
- delikát
- pici pirospaprika
- zsemlemorzsa, liszt, tojás a panírozáshoz
Elkészítése:
Elkészítem a palacsinta tésztát:
A lisztet, a tejet, a sót, a cukrot, az olajat és a két tojást simára keverem, majd palacsintákat sütök belőle. Nem baj, ha egy kicsit vastagabb. Közben a darált húsból pörköltet készítek. Amikor kész a pörkölt leöntöm a levét, hogy a hús száraz legyen. Mikor ez is megvan, akkor egyenként megtöltjük a palacsintákat kb 1 e.k hússal és felgöngyöljük, mint a töltött káposztát. A két végét becsináljuk, hogy nehogy szétessen. A lisztbe a tojásba a zsemlemorzsába megforgatjuk és forró olajban kisütjük aranybarnára. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

