Hortobágyi húsos palacsinta recept

Hozzávalók:
- 15 db sós palacsinta
- 50 dkg sertés comb
- 1 doboz tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- delikát
A panírozáshoz:
- liszt
- 5-6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
Elkészítése: A hagymát finomra vágom, olajban üvegesre párolom. A sertés combot éles késsel olyan apró darabokra vágom, amilyenre csak tudom. A hagymát leveszem a tűzről, pirospaprikát szórok bele, beleteszem a húst, delikáttal, sóval borssal ízlés szerint ízesítem. Ha “megpörkölődött”, kevés vízzel felöntöm, készre főzöm. Gyakorlatilag pörköltet készítek. Amikor kész van, leszűröm a levétől, és a levet félreteszem A husit beletöltöm a palacsintába, a széleit felhajtogatom. Lisztbe forgatom, majd tojásba, végül zsemlemorzsába. Bő olajban kisütöm.
A pörkölt levét visszateszem a tüzre, és forralni kezdem. A tejfölt egy pici liszttel elkeverem, és ezzel besűrítem a levet. Addig forralom, míg a megfelelő sűrűséget el nem éri. Tálalásnál a palacsintákat meglocsolom ezzel a szósszal.
Tipp:
Elkészítése kb. 150 perc a palacsinta sütéssel együtt. Régebben darált húsból készítettem, de nekünk így jobban ízlik, csak tényleg nagyon apróra kell vágni a húst. Az étel elkészítése nagyon macerás, de az íze mindenért kárpótol!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »