Gombás-sajtos-kolbászos palacsinta recept

Hozzávalók:
- 8-10 db sós palacsinta
- 20 dkg gomba
- 15-20 dkg kolbász
- 1 fej hagyma
- 1 kápia paprika
- 1 doboz tejföl
- 15-20 dkg sajt (bármilyen jó, akár többféle is lehet)
- kevés főzőtejszín
- só, bors
- olaj
A palacsintához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 dl szódavíz vagy víz
- késhegynyi só
- 1 tk olaj
- sütéshez olaj
Elkészítése:
A palacsintatészta:
A hozzávalókat simára keverjük, akkor jó, ha tejszín sűrűségű. Keverés után legalább fél órát pihentetjük.
Sütés előtt 1 tk olajat keverünk a tésztába, ez segít, hogy ne ragadjon le, és ne kelljen minden palacsinta előtt olajozni a serpenyőt.
Végül felforrósítjuk a serpenyőt, kevés olajat öntünk bele úgy, hogy egyenletesen szétterüljön a serpenyőben, majd 1 merőkanálnyi tésztát öntünk bele, amivel ugyanígy járunk el. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Az első oldalt hosszabb, a másik oldalt kicsit rövidebb ideig sütjük.
A töltelék:
Az apróra vágott hagymát a forró olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a vékony szeletekre vágott gombát, azt is lepirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apró kockákra vágott kolbászt, paprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól átpirítjuk.Óvatosan bánjuk a sóval, mert a sajtok és a kolbász is sós!
A kockára vágott sajtokat hozzáadjuk, kevés tejszínnel felöntjük, és épp csak összerotyogtatjuk. Kb. a sajtok felét használjuk fel.
A kapott mártással megtöltjük a palacsintákat, összehajtogatjuk, lerakosgatjuk egy kikent tepsibe, ráöntjük a tejfölt, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és piros-ropogósra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »