Gofri recept

Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 20 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csipet só
- olaj
Elkészítés:
A lisztet keverjük el a sütőporral és a szódabikarbónával.
A tojást válasszuk szét, és a sárgáját keverjük ki a vajjal, a cukorral, és a vaníliás cukorral.
Ha egy homogén masszát kaptunk, akkor ehhez mehet a sütőporos-szódabikarbónás liszt is.
Ezt követően a tojásfehérjét fél csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk a gofri masszához.
Ha a massza nagyon sűrű lenne, akkor egy pici tejjel hígítsuk. A sűrűséget nagyon nehéz meghatározni, a palacsinta tésztánál sűrűbb massza kell.
Ha kész a gofri massza, akkor egy felmelegített gofri sütőben süssük ki. Ehhez mindig olajozzuk be vékonyan a gofri sütőt, és csak annyi gofri masszát öntsünk bele, hogyha lecsukjuk, akkor ne folyjék ki.
A gofrik 2-3 perc alatt megsülnek.
A kedvenc gofri ízesítésem a baracklekváros-tejszínes, de nagyon finom a juharszirupos-vaníliafagyis is.
De ehetjük a gofrit porcukorral, édes mogyorókrémmel, mézzel és még ki tudja hány féle ízesítéssel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »