Gofri recept
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 20 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csipet só
- olaj
Elkészítés:
A lisztet keverjük el a sütőporral és a szódabikarbónával.
A tojást válasszuk szét, és a sárgáját keverjük ki a vajjal, a cukorral, és a vaníliás cukorral.
Ha egy homogén masszát kaptunk, akkor ehhez mehet a sütőporos-szódabikarbónás liszt is.
Ezt követően a tojásfehérjét fél csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk a gofri masszához.
Ha a massza nagyon sűrű lenne, akkor egy pici tejjel hígítsuk. A sűrűséget nagyon nehéz meghatározni, a palacsinta tésztánál sűrűbb massza kell.
Ha kész a gofri massza, akkor egy felmelegített gofri sütőben süssük ki. Ehhez mindig olajozzuk be vékonyan a gofri sütőt, és csak annyi gofri masszát öntsünk bele, hogyha lecsukjuk, akkor ne folyjék ki.
A gofrik 2-3 perc alatt megsülnek.
A kedvenc gofri ízesítésem a baracklekváros-tejszínes, de nagyon finom a juharszirupos-vaníliafagyis is.
De ehetjük a gofrit porcukorral, édes mogyorókrémmel, mézzel és még ki tudja hány féle ízesítéssel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

