Egyszerű gofri recept
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj/margarin
- 1 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 1 csipet só
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 ek olaj a tésztába
- 2,5 dl tej
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral. Egy másik edényben a kissé megolvasztott, de nem forró vajat/margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral, a sóval, a cukorral, az olajjal, majd az egyenként hozzáadott tojásokkal.
A sütőporos liszttel csomómentesre keverjük a tojásos masszát, és a tejet fokozatosan adagolva sűrű, palacsinta tészta szerűvé keverjük.
A gofrisütőt előmelegítjük. Vékonyan kikenjük olajjal (ezt minden gofri előtt megismételjük), és egy adag tésztát a formába töltve kb. 2 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Már rég készítettem efféle finomságot, így leporoltam a gofrisütőt :-) Ha még lassú tempóban végezzük, akkor is 10 perc alatt összeállítható a tésztája, és már csak a sütés van hátra. Ez nem egy ropogós fajta, inkább puhának mondanám, nekem az amerikai palacsintához hasonlít. Bár csak 2 percig sütöttem, lehet az idő hosszabbításával ropogósabb lett volna az eredmény.
Ízlett mindenkinek, ki sárgabaracklekvárral, ki mogyorókrémmel kérte.
7 adag sütésből 35 db szívecske formájú gofri lett.