Egyszerű bögrés palacsinta recept

Hozzávalók:
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 bögre liszt (2 dl)
- 1 bögre tej (2 dl)
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat egy csipet sóval és a cukrokkal simára keverjük.
Beleszórjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
Egy serpenyőt felforrósítunk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába forgatjuk.
A serpenyőt kikenjük olajjal (ezt minden egyes palacsinta előtt érdemes elvégezni), és ha már jó forró, akkor egy adag tésztát belemerünk, majd egy kanál domború oldalával szépen elsimítjuk.
Ha már kezd barnulni, akkor megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
Még melegen feltekerjük.
Tipp:
Elhatároztam, ma palacsinta lesz a desszert. Egyszerű, bögrés változat. Most nem sütöttem nagyra, csak olyan gyerekméretűre, csupán kistányér nagyságúra. Picit hagytam vastagabbra, ezért kisütés után azonnal fel is tekertem. Lett belőle 9 darab, ami nem mondható soknak, de egy tartalmas ebéd után azt hiszem (nekünk) elég. Tölteléket mindenki ízlése és épp kedve szerint választhat hozzá. Lekvár, vagy mogyorókrém, esetleg kakaó is remek kiegészítője.
Az egyszerű bögrés palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »