Cseresznyés palacsinta recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2,5 dl tej
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 50 dkg cseresznye
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A cseresznyét megtisztítjuk, kimagozzuk, és lecsöpögtetjük.
A tejet összekeverjük az olvasztott, langyos vajjal, a cukorral, a sóval és a tojásokkal. Az így kapott folyadékot apránként, csomómentesen beledolgozzuk a lisztbe.
A tésztából kis merőkanálnyi adagokat öntünk egy kiolajozott, felhevített serpenyőbe. Minden kis korong tetejére néhány szem cseresznyét szórunk, majd lapátkanállal alányúlva, és megfordítva a palacsinta cseresznyés oldalát is megsütjük.
Fahéjjal megszórva, forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »



