Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés palacsinta recept

Cseresznyés palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl tej
    • 1 evőkanál vaníliás cukor
    • csipetnyi só
    • 50 dkg cseresznye

    A sütéshez:

    • olaj

    Elkészítése:

    A cseresznyét megtisztítjuk, kimagozzuk, és lecsöpögtetjük.

    A tejet összekeverjük az olvasztott, langyos vajjal, a cukorral, a sóval és a tojásokkal. Az így kapott folyadékot apránként, csomómentesen beledolgozzuk a lisztbe.

    A tésztából kis merőkanálnyi adagokat öntünk egy kiolajozott, felhevített serpenyőbe. Minden kis korong tetejére néhány szem cseresznyét szórunk, majd lapátkanállal alányúlva, és megfordítva a palacsinta cseresznyés oldalát is megsütjük.

    Fahéjjal megszórva, forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá