Cseresznyés palacsinta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tej
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 50 dkg cseresznye
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A cseresznyét megtisztítjuk, kimagozzuk, és lecsöpögtetjük.
A tejet összekeverjük az olvasztott, langyos vajjal, a cukorral, a sóval és a tojásokkal. Az így kapott folyadékot apránként, csomómentesen beledolgozzuk a lisztbe.
A tésztából kis merőkanálnyi adagokat öntünk egy kiolajozott, felhevített serpenyőbe. Minden kis korong tetejére néhány szem cseresznyét szórunk, majd lapátkanállal alányúlva, és megfordítva a palacsinta cseresznyés oldalát is megsütjük.
Fahéjjal megszórva, forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »