Burgonyás rakott palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A palacsinta hozzávalói:
- 35 dkg főtt áttört burgonya
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 25 dkg liszt
- 2 dl tej
- 3 dlszóda víz
- fél dl étolaj
Töltelék
- 3 dl tejföl
- 20 dkg sonka kockára vágva
- 20 dkg reszelt sajt
- só
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit a burgonya kivételével csomómentesre kikeverem, majd hozzáadom az áttört burgonyát is. A tészta egy kicsit sűrűbb lesz, mint a hagyományos palacsinta tészta. Kisütöm a palacsintákat, majd elkészítem a tölteléket.
A sonkát kockákra vágom és egy kicsit átsütöm. Egy hőálló tálat vékonyan kikenek olajjal, majd beleteszem az első palacsintát. Megkenem tejföllel és megszórom reszelt sajttal, majd ráteszem a második lapot. Ezt a lapot is tejfölözöm, viszont itt a reszelt sajt helyett sonkát szórok rá. Így folyatom addig, amíg el nem fogy a palacsinta. A legfelső lapra tejfölt és reszelt sajtot teszek.
200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütöm. Önálló ételként is kiváló!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »