Burgonyás rakott palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A palacsinta hozzávalói:
- 35 dkg főtt áttört burgonya
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 25 dkg liszt
- 2 dl tej
- 3 dlszóda víz
- fél dl étolaj
Töltelék
- 3 dl tejföl
- 20 dkg sonka kockára vágva
- 20 dkg reszelt sajt
- só
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit a burgonya kivételével csomómentesre kikeverem, majd hozzáadom az áttört burgonyát is. A tészta egy kicsit sűrűbb lesz, mint a hagyományos palacsinta tészta. Kisütöm a palacsintákat, majd elkészítem a tölteléket.
A sonkát kockákra vágom és egy kicsit átsütöm. Egy hőálló tálat vékonyan kikenek olajjal, majd beleteszem az első palacsintát. Megkenem tejföllel és megszórom reszelt sajttal, majd ráteszem a második lapot. Ezt a lapot is tejfölözöm, viszont itt a reszelt sajt helyett sonkát szórok rá. Így folyatom addig, amíg el nem fogy a palacsinta. A legfelső lapra tejfölt és reszelt sajtot teszek.
200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütöm. Önálló ételként is kiváló!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »