Burgonyás rakott palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A palacsinta hozzávalói:
- 35 dkg főtt áttört burgonya
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 25 dkg liszt
- 2 dl tej
- 3 dlszóda víz
- fél dl étolaj
Töltelék
- 3 dl tejföl
- 20 dkg sonka kockára vágva
- 20 dkg reszelt sajt
- só
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit a burgonya kivételével csomómentesre kikeverem, majd hozzáadom az áttört burgonyát is. A tészta egy kicsit sűrűbb lesz, mint a hagyományos palacsinta tészta. Kisütöm a palacsintákat, majd elkészítem a tölteléket.
A sonkát kockákra vágom és egy kicsit átsütöm. Egy hőálló tálat vékonyan kikenek olajjal, majd beleteszem az első palacsintát. Megkenem tejföllel és megszórom reszelt sajttal, majd ráteszem a második lapot. Ezt a lapot is tejfölözöm, viszont itt a reszelt sajt helyett sonkát szórok rá. Így folyatom addig, amíg el nem fogy a palacsinta. A legfelső lapra tejfölt és reszelt sajtot teszek.
200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütöm. Önálló ételként is kiváló!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »