Bögrés minipalacsinták recept

Hozzávalók:
- 1 bögre liszt (bögre=2,5 dl)
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- nagy csipet só
- 2 csapott ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 bögre tej
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukrokkal és a sóval fehéredésig keverjük. A tejet és a lisztet fokozatosan hozzáadva, csomómentes masszát készítünk. A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a lisztes keverékhez forgatjuk, vigyázva, nehogy összetörjük a habot.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd 1-1 kis adag tésztát merünk a serpenyőbe. Amikor a tésztán kis buborékok jelennek meg, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Sütés közben az olajat pótoljuk, ha szükséges.
Tipp:
Mogyorókrémmel és házi baracklekvárral is isteni, de finom mézzel lecsorgatva, vagy pudinggal is. Remekül kiegészíti a friss gyümölcs is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »