Barackos-túrós palacsintatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
- fél kg levees tészta
- 10 db édes palacsinta
A túrókrémhez:
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 doboz őszibarackbefőtt (5 fél barack)
- 1 dl befőttlé
- 9 tk sárgabaracklekvár
A tetejére:
- 2-3 ek sárgabaracklekvár
A díszítéshez:
- őszibarackbefőtt
- porcukor
Elkészítése:
A tortaformát vajjal kikenjük.
A leveles tészta felét kör alakúra kinyújtjuk, egy kicsit nagyobbra ,hogy a forma szélére is kerüljön és a formát kibéleljük vele.
A túrót a cukorral, a citrom héjával és levével, valamit a befőttlével simára keverjük. A barackot csíkokra vágjuk, a díszítéshez hagyunk belőle.
A palacsintákat egyenként megkenjük 3 evőkanál túrós krémmel és megszórjuk barack csíkokkal, feltekerjük a megtöltött palacsintákat és szorosan egymás mellett, csigaformában elhelyezzük a tortaformában.
A többi palacsintával is így járunk el.
A tetejét is megkenjük vékonyan baracklekvárral, majd a másik kinyújtott leveles tésztával befedjük.
200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd a hőfokot 160 fokra állítjuk vissza és kb 5-10 percig sütjük még.
Egy kicsit várunk a torta formában, hogy hűljön és porcukorral megszórva, torta szeletekre vágva melegen kínáljuk.
Nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »