Barackos, kakaós palacsinta recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- szénsavas ásványvíz
- 1 üveg barack befőtt
- kakaópor (kb. 3-4 ek)
Elkészítése:
A tojásokat 15 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk, és ásványvízzel lazítjuk a tésztát. A palacsintatészta sűrűségét egyénileg határozzuk meg.
Bevonatos serpenyőben elkezdjük egyenként kisütni a palacsintákat. Az első kisült palacsintát tányérra helyezzük, és a tetejére felszeletelt barackot helyezünk. Erre jön a következő palacsinta, majd megszórjuk cukros kakaóporral, melyhez 15 dkg cukrot ízlés szerinti kakaóporral elkeverünk. Újra palacsinta, újra barack, és így folytatjuk tovább.
Az utolsó palacsinta tetejére nem teszünk semmilyen tölteléket.
A barackos, kakaós palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 1 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »