Amerikai palacsinta recept

Hozzávalók:
(1 csésze=2,5 dl)
- 2 csésze liszt
- 1/2 teáskanál só
- 2 és fél teáskanál sütőpor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 és fél csésze tej
- 2 evőkanál vaj (olvasztott)
- juharszirup(ennek hiányában bármilyen lekvár)
Elkészítése:
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, majd hozzáadjuk a sót, a tojást, és a tejet. Csomómentesre elkeverjük, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjunk. Vajat olvasztunk a serpenyőbe majd pici, de vastag palacsintákat sütünk. Onnan tudjunk, hogy meg kell fordítani a palacsintát, hogy azt látjuk, hogy apró légbuborékok keletkeznek a palacsinta közepén. Ilyenkor fordítsuk meg és süssük a másik oldalát is, amíg szépen megbarnul. Juharsziruppal, vagy lekvárral tálaljuk. Azért nem kell a palacsintába cukor, mert a lekvártól is elég édes lesz. Akár csokiöntetet is tehetünk rá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »