Amerikai palacsinta recept
Hozzávalók:
(1 csésze=2,5 dl)
- 2 csésze liszt
- 1/2 teáskanál só
- 2 és fél teáskanál sütőpor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 és fél csésze tej
- 2 evőkanál vaj (olvasztott)
- juharszirup(ennek hiányában bármilyen lekvár)
Elkészítése:
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, majd hozzáadjuk a sót, a tojást, és a tejet. Csomómentesre elkeverjük, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjunk. Vajat olvasztunk a serpenyőbe majd pici, de vastag palacsintákat sütünk. Onnan tudjunk, hogy meg kell fordítani a palacsintát, hogy azt látjuk, hogy apró légbuborékok keletkeznek a palacsinta közepén. Ilyenkor fordítsuk meg és süssük a másik oldalát is, amíg szépen megbarnul. Juharsziruppal, vagy lekvárral tálaljuk. Azért nem kell a palacsintába cukor, mert a lekvártól is elég édes lesz. Akár csokiöntetet is tehetünk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

