Amerikai palacsinta recept
Hozzávalók:
(1 csésze=2,5 dl)
- 2 csésze liszt
- 1/2 teáskanál só
- 2 és fél teáskanál sütőpor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 és fél csésze tej
- 2 evőkanál vaj (olvasztott)
- juharszirup(ennek hiányában bármilyen lekvár)
Elkészítése:
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, majd hozzáadjuk a sót, a tojást, és a tejet. Csomómentesre elkeverjük, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjunk. Vajat olvasztunk a serpenyőbe majd pici, de vastag palacsintákat sütünk. Onnan tudjunk, hogy meg kell fordítani a palacsintát, hogy azt látjuk, hogy apró légbuborékok keletkeznek a palacsinta közepén. Ilyenkor fordítsuk meg és süssük a másik oldalát is, amíg szépen megbarnul. Juharsziruppal, vagy lekvárral tálaljuk. Azért nem kell a palacsintába cukor, mert a lekvártól is elég édes lesz. Akár csokiöntetet is tehetünk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

