Virsli roló recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- só
- kb 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- mokkás kanál cukor
- szezámmag
- virsli
Elkészítés:
Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, olvasztott vajat, tojás sárgáját, sót kelesztőtálba öntjük, és hozzáadjuk az élesztős tejet, hogy megfelelő sűrűségű kelt tésztát kapjunk. 1 órát kelesztjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk és csíkokat vágunk belőle. Virslire feltekerjük, majd tojás sárgáját kevés tejjel kikeverünk és megkenjük a rolók tetejét, szezámmaggal szórjuk. Tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokon aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »