Virsli roló recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- só
- kb 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- mokkás kanál cukor
- szezámmag
- virsli
Elkészítés:
Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, olvasztott vajat, tojás sárgáját, sót kelesztőtálba öntjük, és hozzáadjuk az élesztős tejet, hogy megfelelő sűrűségű kelt tésztát kapjunk. 1 órát kelesztjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk és csíkokat vágunk belőle. Virslire feltekerjük, majd tojás sárgáját kevés tejjel kikeverünk és megkenjük a rolók tetejét, szezámmaggal szórjuk. Tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokon aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »