Vaníliás fonott kalács recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dl tej
- 5 cs vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristálycukor
- csipetnyi só
- 2,5 dkg élesztő
- 15 dkg vaj vagy margarin
Elkészítése:
A lisztet egy dagasztótálba tesszük. Gödröcskét képezünk benne és ebbe szórunk egy kevés cukrot, vaníliás cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és a tej felével felöntjük (langyos legyen a tej). Ha felfutott az élesztő akkor hozzáadjuk a maradék alapanyagokat és elkezdjük kidolgozni (a vajat felolvasztva tegyük bele).
Fél órát kelesztjük, majd visszanyomkodjuk és ismét fél órát pihentetjük. Mikor ez megvan akkor kétfelé vesszük a tésztát, majd 3 egyenlő részre osztjuk.
Egyforma hosszú rudakat sodrunk a tésztából, majd szépen összefonjuk.
Vajazott tepsibe tesszük és felvert tojással lekenjük, majd vaníliás cukorral megszórjuk és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.