Vaníliás fonott kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dl tej
- 5 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristálycukor
- csipetnyi só
- 2,5 dkg élesztő
- 15 dkg vaj vagy margarin
Elkészítése:
A lisztet egy dagasztótálba tesszük. Gödröcskét képezünk benne és ebbe szórunk egy kevés cukrot, vaníliás cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és a tej felével felöntjük (langyos legyen a tej). Ha felfutott az élesztő akkor hozzáadjuk a maradék alapanyagokat és elkezdjük kidolgozni (a vajat felolvasztva tegyük bele).
Fél órát kelesztjük, majd visszanyomkodjuk és ismét fél órát pihentetjük. Mikor ez megvan akkor kétfelé vesszük a tésztát, majd 3 egyenlő részre osztjuk.
Egyforma hosszú rudakat sodrunk a tésztából, majd szépen összefonjuk.
Vajazott tepsibe tesszük és felvert tojással lekenjük, majd vaníliás cukorral megszórjuk és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »