Vajas kifli recept

Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 1 tk só
- 1 csipet aszkorbinsav
- 1 ek cukor
- 60 dkg BL 80 liszt
- 10 dkg vaj
- 2,5 dkg élesztő
Elkészítése:
A vaj kivételével mindent a dagasztógép üstjébe teszünk, majd hagyjuk, hogy összedolgozza a tésztát. Ezután kis adagokban hozzáadjuk a puha vajat is.
Kelesztőtálban duplájára kelesztjük, majd lisztezett felületen 8 egyforma darabra vágjuk.
Egyenként ovális alakra nyújtjuk őket, majd feltekerjük. Lisztezett felületen hagyjuk őket fél órán át kelni.
Egy nagyobb lábosban vizet forralunk, majd a kifliket előfőzzük fél-fél percig. Óvatosan alányúlunk szűrőlapáttal, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. 200 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Az eredmény kiváló, az unokám imádta.Köszönet Limarának a receptért.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »