Vajas kifli recept
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 1 tk só
- 1 csipet aszkorbinsav
- 1 ek cukor
- 60 dkg BL 80 liszt
- 10 dkg vaj
- 2,5 dkg élesztő
Elkészítése:
A vaj kivételével mindent a dagasztógép üstjébe teszünk, majd hagyjuk, hogy összedolgozza a tésztát. Ezután kis adagokban hozzáadjuk a puha vajat is.
Kelesztőtálban duplájára kelesztjük, majd lisztezett felületen 8 egyforma darabra vágjuk.
Egyenként ovális alakra nyújtjuk őket, majd feltekerjük. Lisztezett felületen hagyjuk őket fél órán át kelni.
Egy nagyobb lábosban vizet forralunk, majd a kifliket előfőzzük fél-fél percig. Óvatosan alányúlunk szűrőlapáttal, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. 200 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Az eredmény kiváló, az unokám imádta.Köszönet Limarának a receptért.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

