Túrós rétes torta recept
Hozzávalók:
- 12 réteslap
- 10-15 dkg vaj
Töltelék:
- 50 dkg túró
- porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- mazsola
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítése:
Először a tölteléket készítsük el.
A túrót villával nyomkodjuk össze, majd adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a tojások sárgáját, és keverjük alaposan össze. Ezután keverjük hozzá a vaníliás pudingport is.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós masszához.
A tortaformát kenjük ki vajjal.
Egy nedves konyharuhára helyezzünk rá egy réteslapot, majd kenjük meg olvasztott vajjal. Ezután helyezzük rá a következő réteslapot, és szintén kenjük le. Ezt a műveletet addig folytassuk, hogy 6 db réteslap kerüljön egymás tetejére.
Ezután a lekent és egymásra helyezett réteslapokat óvatosan helyezzük bele az előzőleg vajjal kikent tortaformába.
A túrós tölteléket óvatosan öntsük rá a réteslapra, majd egyenletesen simítsuk el a tetejét.
A maradék 6 réteslapot egyesével szintén kenjük le az olvasztott vajjal, majd helyezzük egymásra.
Ezután óvatosan helyezzük rá a töltelék tetejére, a kilógó tésztaszéleket hajtsuk vissza.
Végül kenjük le olvasztott vajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra. (Én légkeverés, 150 fokon 40 percig sütöttem, és amikor már kezdett pirosodni a tészta széle, letakartam egy sütőpapírral.)
A sütőből kivéve hagyjuk a formában kihűlni, majd tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és mint a tortát szeleteljük fel.
A túrós rétes torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 15 g