Túrós rétes torta recept

Hozzávalók:
- 12 réteslap
- 10-15 dkg vaj
Töltelék:
- 50 dkg túró
- porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- mazsola
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítése:
Először a tölteléket készítsük el.
A túrót villával nyomkodjuk össze, majd adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a tojások sárgáját, és keverjük alaposan össze. Ezután keverjük hozzá a vaníliás pudingport is.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós masszához.
A tortaformát kenjük ki vajjal.
Egy nedves konyharuhára helyezzünk rá egy réteslapot, majd kenjük meg olvasztott vajjal. Ezután helyezzük rá a következő réteslapot, és szintén kenjük le. Ezt a műveletet addig folytassuk, hogy 6 db réteslap kerüljön egymás tetejére.
Ezután a lekent és egymásra helyezett réteslapokat óvatosan helyezzük bele az előzőleg vajjal kikent tortaformába.
A túrós tölteléket óvatosan öntsük rá a réteslapra, majd egyenletesen simítsuk el a tetejét.
A maradék 6 réteslapot egyesével szintén kenjük le az olvasztott vajjal, majd helyezzük egymásra.
Ezután óvatosan helyezzük rá a töltelék tetejére, a kilógó tésztaszéleket hajtsuk vissza.
Végül kenjük le olvasztott vajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra. (Én légkeverés, 150 fokon 40 percig sütöttem, és amikor már kezdett pirosodni a tészta széle, letakartam egy sütőpapírral.)
A sütőből kivéve hagyjuk a formában kihűlni, majd tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és mint a tortát szeleteljük fel.
A túrós rétes torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 15 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »