Túrós meggyes rétes recept
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap (8 lapos)
- 80 dkg túró
- 40 dkg meggy
- 15 dkg cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek búzadara
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
Kimagozom a meggyet , hogy legyen egy kis ideje levet ereszteni.
Szétválasztom a tojásokat. A sárgáját összekeverem a túróval, cukorral, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, majd óvatosan hozzákeverem a tojások felvert habját.
A réteslapokat kihajtogatom, egy réteshez 4 lapot használok.
Megolvasztom a vajat. Egy benedvesített konyharuhára, teszem az első réteslapot.
Megkenem olvasztott vajjal, majd ráteszem a következő lapot, ezt is megkenem, majd így teszek a 3. és 4. lappal is.
A túrót a lap feléig teszem megszórom búzadarával , rászórom a meggyet, majd a konyharuha segítségével feltekerem, és egy sütőpapíros tepsibe rakom.
Megcsinálom a másik rétest is, a tetejét lekenem az olvasztott vajjal és 200 fokos sütőben, 30 perc alatt készre sütöm.
Tetejét még melegen meghintem porcukorral.
A túrós meggyes rétes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


