Túrós-barackos bukta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 dkg élesző, 2,5 dl tej
- 10 dkg cukor, 10 dkg vaj
- 60 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, 1 cs vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 25 dkg túró, 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor, 50 dkg sárgabarack
Elkészítése:
Az összemorzsolt élesztőt futtassuk fel 1 tk cukorral és 4 ek tejjel.A vajat olvasszuk fel. A liszthez adjuk hozzá a FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSt, vaníliás cukrot, kristálycukrot, a tejet, a vaj felét valamint az élesztőt. Dolgozzuk össze és tegyük meleg helyre. Keverjük össze a túrót a
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSt és a kétféle cukrot. Magozzuk ki és vágjuk 4 felé a barackot. A tésztát tegyük nyújtódeszkára és nyújtsuk ki 1 cm vastagra. Vágjuk 8-10 cm-es négyzetekre és a közepükre tegyünk 1 tk túrós masszát és 1-1 barackszeletet, és formáljuk gombócokká. Tetejüket kenjük meg a megmaradt vajjal, és fejjel lefelé tegyük bele őket egy kivajazott tepsibe. Kelesszük további 15 percig, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt süssük aranyszínűre.
Megjegyzés: Sokkal egyszerűbb dolgunk van, ha a barack megterem a kertben és nem kell megvenni. Egyébként bármilyen befőttből vagy gyümölcsből elkészíthető a sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »