Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-barackos bukta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 4 dkg élesző, 2,5 dl tej
    • 10 dkg cukor, 10 dkg vaj
    • 60 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, 1 cs vaníliás cukor

    A töltelékhez:

    • 25 dkg túró, 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor, 50 dkg sárgabarack

    Elkészítése:

    Az összemorzsolt élesztőt futtassuk fel 1 tk cukorral és 4 ek tejjel.A vajat olvasszuk fel. A  liszthez adjuk hozzá a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSt, vaníliás cukrot, kristálycukrot, a tejet, a vaj felét valamint az élesztőt. Dolgozzuk össze és tegyük meleg helyre. Keverjük össze a túrót a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSt és a kétféle cukrot. Magozzuk ki és vágjuk 4 felé a barackot. A tésztát tegyük nyújtódeszkára és nyújtsuk ki 1 cm vastagra. Vágjuk 8-10 cm-es négyzetekre és a közepükre tegyünk 1 tk túrós masszát és 1-1 barackszeletet, és formáljuk gombócokká. Tetejüket kenjük meg a megmaradt vajjal, és fejjel lefelé tegyük bele őket egy kivajazott tepsibe. Kelesszük további 15 percig, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt süssük aranyszínűre.

    Megjegyzés: Sokkal egyszerűbb dolgunk van, ha a barack megterem a kertben és nem kell megvenni. Egyébként bármilyen befőttből vagy gyümölcsből elkészíthető a sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá