Túrós-barackos bukta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 dkg élesző, 2,5 dl tej
- 10 dkg cukor, 10 dkg vaj
- 60 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, 1 cs vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 25 dkg túró, 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg porcukor, 50 dkg sárgabarack
Elkészítése:
Az összemorzsolt élesztőt futtassuk fel 1 tk cukorral és 4 ek tejjel.A vajat olvasszuk fel. A liszthez adjuk hozzá a
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSt, vaníliás cukrot, kristálycukrot, a tejet, a vaj felét valamint az élesztőt. Dolgozzuk össze és tegyük meleg helyre. Keverjük össze a túrót a
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSt és a kétféle cukrot. Magozzuk ki és vágjuk 4 felé a barackot. A tésztát tegyük nyújtódeszkára és nyújtsuk ki 1 cm vastagra. Vágjuk 8-10 cm-es négyzetekre és a közepükre tegyünk 1 tk túrós masszát és 1-1 barackszeletet, és formáljuk gombócokká. Tetejüket kenjük meg a megmaradt vajjal, és fejjel lefelé tegyük bele őket egy kivajazott tepsibe. Kelesszük további 15 percig, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt süssük aranyszínűre.
Megjegyzés: Sokkal egyszerűbb dolgunk van, ha a barack megterem a kertben és nem kell megvenni. Egyébként bármilyen befőttből vagy gyümölcsből elkészíthető a sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

