Túrófánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 3/4 cs sütőpor
- 20 dkg tejföl
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- kicsi rum vagy rumaromából egy kevés
Elkészítése:
Az összes hozzávalót összekeverjük, galuskatészta állagú masszát kell kapnunk. Ha híg maradnak adjunk hozzá még 1-2 ek lisztet, majd fél órát pihentessük, ha van időnk, de ez el is maradhat.
Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, de ne legyen forró, mert akkor megég a külseje, a belseje pedig nem sül át. Egy kanállal veszünk ki a tésztából, majd vizes kézzel formázzuk és beletesszük az olajba, de ne sokat, mert megnőnek!
Lassú tűznél, fedő alatt, gyakran forgatva szép pirosra sütjük. (Nekem ebből az adagból 12 darab lett.) Kissé meghintve porcukorral és baracklekvárral fogyasztottuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »