Túrófánk recept
Ők is elkészítették
 
                            Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 3/4 cs sütőpor
- 20 dkg tejföl
- 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- kicsi rum vagy rumaromából egy kevés
Elkészítése:
Az összes hozzávalót összekeverjük, galuskatészta állagú masszát kell kapnunk. Ha híg maradnak adjunk hozzá még 1-2 ek lisztet, majd fél órát pihentessük, ha van időnk, de ez el is maradhat.
Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, de ne legyen forró, mert akkor megég a külseje, a belseje pedig nem sül át. Egy kanállal veszünk ki a tésztából, majd vizes kézzel formázzuk és beletesszük az olajba, de ne sokat, mert megnőnek!
Lassú tűznél, fedő alatt, gyakran forgatva szép pirosra sütjük. (Nekem ebből az adagból 12 darab lett.) Kissé meghintve porcukorral és baracklekvárral fogyasztottuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
 
											
											 
											
											
