Túrófánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 3/4 cs sütőpor
- 20 dkg tejföl
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- kicsi rum vagy rumaromából egy kevés
Elkészítése:
Az összes hozzávalót összekeverjük, galuskatészta állagú masszát kell kapnunk. Ha híg maradnak adjunk hozzá még 1-2 ek lisztet, majd fél órát pihentessük, ha van időnk, de ez el is maradhat.
Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, de ne legyen forró, mert akkor megég a külseje, a belseje pedig nem sül át. Egy kanállal veszünk ki a tésztából, majd vizes kézzel formázzuk és beletesszük az olajba, de ne sokat, mert megnőnek!
Lassú tűznél, fedő alatt, gyakran forgatva szép pirosra sütjük. (Nekem ebből az adagból 12 darab lett.) Kissé meghintve porcukorral és baracklekvárral fogyasztottuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »