Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrófánk recept

Túrófánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg túró
    • 25 dkg liszt
    • 3/4 cs sütőpor
    • 20 dkg tejföl
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • kicsi rum vagy rumaromából egy kevés

    Elkészítése:

    Az összes hozzávalót összekeverjük, galuskatészta állagú masszát kell kapnunk. Ha híg maradnak adjunk hozzá még 1-2 ek lisztet, majd fél órát pihentessük, ha van időnk, de ez el is maradhat.

    Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, de ne legyen forró, mert akkor megég a külseje, a belseje pedig nem sül át. Egy kanállal veszünk ki a tésztából, majd vizes kézzel formázzuk és beletesszük az olajba, de ne sokat, mert megnőnek!

    Lassú tűznél, fedő alatt, gyakran forgatva szép pirosra sütjük. (Nekem ebből az adagból 12 darab lett.) Kissé meghintve porcukorral és baracklekvárral fogyasztottuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá