Tigriskifli recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 4 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 5 dkg margarin
- 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 2 ek tej a kenéshez
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojás sárgáját, a szobahőmérsékletű margarint és alaposan kidagasztjuk.
A tésztát két egyenlő részre vesszük, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. Mindkét tésztát konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztákat is kettévesszük, így lesz 2 sötét és két világos bucink.
Egy kakaósat enyhén lisztezett felületen kör alakúra kinyújtjuk, majd egy világosat is. A világosra fektetjük a sötétet, párszor áttoljuk rajta a nyújtófát.
A kört először 4 cikkre vágjuk, majd a negyedeket is harmadoljuk. Így kapunk 12 háromszöget. A tésztákat feltekerjük kifli formára és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb. Ezt a műveletsort megismételjük a maradék világos és kakaós tésztával.
A tepsiben még további 40 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben 170 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. A sütőből kivéve azonnal lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk pihenni.
Tipp:
További képek a formázásról megtekinthetők a blogon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

