Rakott tejbegríz recept

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 13 ek búzadara
- mazsola
- cukor
- vanillin cukor
- reszelt citromhéj
- 1 kis üveg lekvár
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- porcukor
Elkészítése:
Az 1 l tejből a búzadarával, a cukorral, a vanillin cukorral, a reszelt citromhéjjal, és mazsolával egy kemény tejbegrízt főzünk. Egy kisebb tepsibe (30×18) beleöntjük.
Ha egy kicsit hűlt a gríz, rákenjük a lekvárt.
A tojásfehérjét porcukorral kemény habbá verjük, és az egészet betesszük a sütőbe. Addig sütjük kb. 170 fokon, amíg a hab szép barna színt kap (pár perc).
Egy kiadós leves után ideális második fogás lehet.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A cukrot mindenki ízlése szerint adagolja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »