Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvásgombóc, ahogy a nagyi készíti recept

Szilvásgombóc, ahogy a nagyi készíti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg burgonya
    • kevés liszt
    • 1 ü szilvabefőtt vagy felezett szilva
    • porcukor
    • fahéj
    • zsemlemorzsa
    • pici olaj

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és kicsit hűlni hagyjuk. Ezt követően burgonyatörőn áttörjük és egy kevés lisztet szitálunk hozzá (csak annyit, hogy lágy tésztát kapjunk).

    Az elkészült tésztát nyújtódeszkára tesszük és kinyújtjuk. Kis négyzeteket vágunk a tésztából és közepére egy-egy fél, fahéjas porcukorba forgatott szilvát teszünk vagy lekvárt, majd gombócokat formázunk.

    A gombócokat forrásban lévő sós vízbe tesszük és addig főzzük, amíg a víz tetejére feljön. Tésztaszűrőn lecsepegtetjük, majd pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

    Melegen tálaljuk és a gombócokat fahéjas porcukorral meghintjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá