Szilvásgombóc, ahogy a nagyi készíti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg burgonya
- kevés liszt
- 1 ü szilvabefőtt vagy felezett szilva
- porcukor
- fahéj
- zsemlemorzsa
- pici olaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és kicsit hűlni hagyjuk. Ezt követően burgonyatörőn áttörjük és egy kevés lisztet szitálunk hozzá (csak annyit, hogy lágy tésztát kapjunk).
Az elkészült tésztát nyújtódeszkára tesszük és kinyújtjuk. Kis négyzeteket vágunk a tésztából és közepére egy-egy fél, fahéjas porcukorba forgatott szilvát teszünk vagy lekvárt, majd gombócokat formázunk.
A gombócokat forrásban lévő sós vízbe tesszük és addig főzzük, amíg a víz tetejére feljön. Tésztaszűrőn lecsepegtetjük, majd pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Melegen tálaljuk és a gombócokat fahéjas porcukorral meghintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »