Szilvás rétes recept

Hozzávalók:
- 6 réteslap
- 3+2 ek szárazon pirított morzsa
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk őrölt fahéj
- 3 ek barna nádcukor
- 1 kg magozott, nagy szemű szilva
- 1 dl tejföl
- 5 ek olaj
Elkészítése:
A kimagozott szilvát hosszában vágjuk darabokrai, és tegyük egy tálba. Szórjuk bele a cukrot, a fahéjat, a citrom reszelt héját, 3 ek pirított morzsát, és lazán forgassuk össze.
Egy réteslapot terítsünk enyhén nedves konyharuhára, kenjük meg kevés tejfölös olajjal, újabb lap, újra kenés, és végül a 3. lap. (Ezt ismételjük meg a maradék 3 lappal is.)
A tölteléket osszuk kétfelé. Először szórjunk a tésztára 1 ek morzsát,és terítsük el rajta a tölteléket. A konyharuha segítségével ne túl szorosan csavarjuk fel a tésztát, hajtsuk be a végét, majd fektessük a rétesrudakat sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a tejfölös olajjal, és 190 fokos sütőben süssük pirosra.
Ha elkészültek a rétesek, 10 percig pihentessük, majd vágjuk nem túl vastag szeletekre, és porcukorral megszórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »