Szilvás rétes recept
Hozzávalók:
- 6 réteslap
- 3+2 ek szárazon pirított morzsa
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk őrölt fahéj
- 3 ek barna nádcukor
- 1 kg magozott, nagy szemű szilva
- 1 dl tejföl
- 5 ek olaj
Elkészítése:
A kimagozott szilvát hosszában vágjuk darabokrai, és tegyük egy tálba. Szórjuk bele a cukrot, a fahéjat, a citrom reszelt héját, 3 ek pirított morzsát, és lazán forgassuk össze.
Egy réteslapot terítsünk enyhén nedves konyharuhára, kenjük meg kevés tejfölös olajjal, újabb lap, újra kenés, és végül a 3. lap. (Ezt ismételjük meg a maradék 3 lappal is.)
A tölteléket osszuk kétfelé. Először szórjunk a tésztára 1 ek morzsát,és terítsük el rajta a tölteléket. A konyharuha segítségével ne túl szorosan csavarjuk fel a tésztát, hajtsuk be a végét, majd fektessük a rétesrudakat sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a tejfölös olajjal, és 190 fokos sütőben süssük pirosra.
Ha elkészültek a rétesek, 10 percig pihentessük, majd vágjuk nem túl vastag szeletekre, és porcukorral megszórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


