Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás rétes recept

Szilvás rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 6 réteslap
    • 3+2 ek szárazon pirított morzsa
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 3 ek barna nádcukor
    • 1 kg magozott, nagy szemű szilva

     

    • 1 dl tejföl
    • 5 ek olaj

    Elkészítése:

    A kimagozott szilvát hosszában vágjuk darabokrai, és tegyük egy tálba. Szórjuk bele a cukrot, a fahéjat, a citrom reszelt héját, 3 ek pirított morzsát, és lazán forgassuk össze.

    Egy réteslapot terítsünk enyhén nedves konyharuhára, kenjük meg kevés tejfölös olajjal, újabb lap, újra kenés, és végül a 3. lap. (Ezt ismételjük meg a maradék 3 lappal is.)

    A tölteléket osszuk kétfelé. Először szórjunk a tésztára 1 ek morzsát,és terítsük el rajta a tölteléket. A konyharuha segítségével ne túl szorosan csavarjuk fel a tésztát, hajtsuk be a végét, majd fektessük a rétesrudakat sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a tejfölös olajjal, és 190 fokos sütőben süssük pirosra.

    Ha elkészültek a rétesek, 10 percig pihentessük, majd vágjuk nem túl vastag szeletekre, és porcukorral megszórva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá