Szilvás rétes recept

Hozzávalók:
- 6 réteslap
- 3+2 ek szárazon pirított morzsa
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk őrölt fahéj
- 3 ek barna nádcukor
- 1 kg magozott, nagy szemű szilva
- 1 dl tejföl
- 5 ek olaj
Elkészítése:
A kimagozott szilvát hosszában vágjuk darabokrai, és tegyük egy tálba. Szórjuk bele a cukrot, a fahéjat, a citrom reszelt héját, 3 ek pirított morzsát, és lazán forgassuk össze.
Egy réteslapot terítsünk enyhén nedves konyharuhára, kenjük meg kevés tejfölös olajjal, újabb lap, újra kenés, és végül a 3. lap. (Ezt ismételjük meg a maradék 3 lappal is.)
A tölteléket osszuk kétfelé. Először szórjunk a tésztára 1 ek morzsát,és terítsük el rajta a tölteléket. A konyharuha segítségével ne túl szorosan csavarjuk fel a tésztát, hajtsuk be a végét, majd fektessük a rétesrudakat sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a tejfölös olajjal, és 190 fokos sütőben süssük pirosra.
Ha elkészültek a rétesek, 10 percig pihentessük, majd vágjuk nem túl vastag szeletekre, és porcukorral megszórva kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »