Szilvás batyu recept

Hozzávalók:
- 1-1,5 kg krumpli
- só
- cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- fahéj
- szilva
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
Kb 1-1,5 kg krumplit hajában megfőzünk, majd megtisztítjuk és összetörjük, majd kihűtjük.
Ízlés szerint sót és cukrot adunk hozzá, majd 1-2 tojás, és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Összegyúrás után kb 1 cm vastagra nyújtjuk, majd felszeleteljük 5-6 cm széles négyzetekre. Minden négyzetre teszünk egy kiskanál fahéjas cukrot, majd rá egy-egy fél szem szilvát.
Ezután a négyzetek sarkait egybefogjuk és minden nyílást összenyomkodunk, hogy főzésnél ne nyíljon szét.
Batyu alakú tésztát kapunk, melyeket forró vízben addig főzünk, míg fel nem jönnek a víz tetejére
Mikor megfőtt, olajon pirított zsemlemorzsába mártogatjuk, majd fahéjas cukorral, vagy csak simán cukorral megszórva fogyaszthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »