Szilvás batyu recept

Hozzávalók:
- 1-1,5 kg krumpli
- só
- cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- fahéj
- szilva
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
Kb 1-1,5 kg krumplit hajában megfőzünk, majd megtisztítjuk és összetörjük, majd kihűtjük.
Ízlés szerint sót és cukrot adunk hozzá, majd 1-2 tojás, és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Összegyúrás után kb 1 cm vastagra nyújtjuk, majd felszeleteljük 5-6 cm széles négyzetekre. Minden négyzetre teszünk egy kiskanál fahéjas cukrot, majd rá egy-egy fél szem szilvát.
Ezután a négyzetek sarkait egybefogjuk és minden nyílást összenyomkodunk, hogy főzésnél ne nyíljon szét.
Batyu alakú tésztát kapunk, melyeket forró vízben addig főzünk, míg fel nem jönnek a víz tetejére
Mikor megfőtt, olajon pirított zsemlemorzsába mártogatjuk, majd fahéjas cukorral, vagy csak simán cukorral megszórva fogyaszthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »