Szilvalekváros hájas párnácskák recept

Elkészítése:
A hájat ledaráljuk, majd kevés liszttel összegyúrjuk, és félretesszük.
Az élesztőt 1 kk cukorral langyos tejben felfuttatjuk, majd a maradék liszttel, sóval, a 2 tojássárgájával összedolgozzuk. Addig dolgozzuk a tésztát, míg el nem válik a dagasztó tál falától.
A tésztát letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük, majd ezután a gyúródeszkára helyezzük, kinyújtjuk, és a hájat a tészta tetejére egyenletesen eloszlatjuk. Négyszögbe hajtogatjuk, és ismét kap egy kis időt, hogy duplájára keljen.
Ezt a műveletet összesen háromszor ismételjük fél órás pihentetéssel. Végül kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, és a közepébe halmozzuk a tölteléket (lekvár).
Miután a töltelék a helyére került, a tészta széleit meghúzzuk, és átlósan összehajtjuk. A kifliket tepsibe sorakoztatjuk, végül tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőbe helyezzük. 200 fokon szép pirosra sütjük.
Vaníliás porcukorba forgatjuk, és tálaljuk.
A szilvalekváros hájas párnácskák kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 75 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »