Szalagos farsangi fánk recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dl langyos tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek porcukor
- 5 dkg olvasztott margarin
- 3 dkg élesztő
- csipet só
Sütéshez:
- étolaj
Tetejére:
- sárgabarack lekvár
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
1 dl langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. Rászórjuk a csipet cukrot, és félretesszük, hogy az élesztő felfusson.
A liszthez adjuk az olvasztott margarint, a porcukrot, a csipet sót, a tojások sárgáját, a felfuttatott élesztőt, és a maradék tejet. Nagyon alaposan összegyúrjuk/dagasztjuk a tésztát, amíg el nem válik az edény falától, és egy könnyű, sima tésztát nem kapunk. Ha nagyon ragadna, adjunk hozzá még egy kevés lisztet.
Lefedve, meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy 7 cm-es kiszúróval kiszaggatjuk. A közepét az ujjunkkal picit benyomjuk. Újból letakarjuk, és további 20 percet pihentetjük.
Bő, középforró olajba tesszük a fánkokat lyukkal lefelé, és lefedve szép arany színűre sütjük. Ekkor megfordítjuk, a fedőt már nem tesszük vissza, és így sütjük meg a másik oldalát is.
A fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Kicsit hagyjuk hűlni, majd porcukorral megszórjuk, és a közepén lekvárral kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »