Szalagos fánk recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 5 dkg /olvasztott/ margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 3 kanál rum
- csipet só
- 2 ek porcukor
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk és a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt.
Alaposan kidolgozzuk majd duplájára kelesztjük.
2 cm-esre nyújtjuk, kiszaggatjuk és újra kelesztjük.
Bő olajban kisütjük!/először a teteje kerül alulra az olajban/
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


