Sült túrógombóc recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 3 ek zsemlemorzsa
- fél citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kk sütőpor
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
- porcukor a tetejére
Elkészítése:
A tojásokat és a túrót elkeverjük, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk és alaposan kikeverjük. Pihentetni nem szükséges.
Vizes kézzel kisebb golyókat formázunk, majd forró olajban, kisebb lángon aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük ki.
Porcukorral hintve tálaljuk. Tejfölt vagy lekvárt is kínálhatunk hozzá.
Tipp:
Nagyon finom kívül ropogós belül puha,
nem túl édes gyors finomság.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.