Sörkifli recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 7 dkg élesztő
- 2 dl olaj
- 0,5 l tej
- só
- 1 ek vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A tej felét meglangyosítjuk, 2 ek cukrot elkeverünk benne, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
Egy nagy tálba öntjük a lisztet, olajat, a tej másik felét, ízlés szerint sót, majd az élesztős tejet is. Robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk, és 1 órát pihentetjük, kelesztjük.
Lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, és 16 cikkre vágjuk, mint a tortát. A szélesebbik végére egy késhegynyi vajat teszünk, és feltekerjük. Sütőpapíros tepsibe tesszük, tojással lekenjük, enyhén megsózzuk. (Ha van, tehetünk rá sajtot, szezámmagot.)
5-10 percet pihentetjük, majd előmelegített sütőben kb. 20-25 percig közepes lángon sütjük.
Tipp:
A vaj helyett sok mindent tehetünk bele, pl. sajtot, lekvárt, túrót, darált húst, stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »