Sonkás karfiol recept
 
                            Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 25 dkg főtt füstölt hús
- 10 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg reszelt sajt
- só
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedve sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A vaj feléből és a lisztből világos rántást készítünk, két deci karfiol főzővízzel felengedjük, összeforraljuk, majd a tűzről levéve, belekeverjük a tejfölt és a tojássárgáját, végül a laskára vágott füstölt húst. A tűzálló tálba lerakott karfiolra öntjük, tetejére hintjük a sajtot, és a sütőben alaposan átsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

