Sárgabarackos morzsás pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 2 csomag sütőpor
- 15 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg tejföl
Középső réteg:
- 150 g kakaós keksz
- kb 60-70 dkg barack
- 8 dkg fahéjas cukor
Morzsa:
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük úgy, hogy az egyik kisebb legyen, mint a másik. A kisebb felébe belegyúrjuk a vaníliás cukrot és berakjuk a fagyasztóba egy kicsit.
A nagyobb tésztát vajazott, lisztezett (én kekszmorzsával hintettem) tepsibe nyomkodjuk, majd megszórjuk az apróra tördelt kakaós keksszel. Erre kerül a feldarabolt barack. A gyümölcsöt fahéjas cukorral megszórjuk, majd a fagyasztóból kivett tésztát a tetejére reszeljük, nagy lyukú reszelőn (vagy esetleg rádaraboljuk).
Előmelegített sütőben kb 35 percig sütjük.
Tipp:
Nagyon finom lett ez a sütemény. A receptet egy újság nyári számában találtam, kakaós kekszet is szórtam a gyümölcs alá, finom és mutatós lett.Más gyümölccsel is ki fogom próbálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


