Sárgabarackos morzsás pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 2 csomag sütőpor
- 15 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg tejföl
Középső réteg:
- 150 g kakaós keksz
- kb 60-70 dkg barack
- 8 dkg fahéjas cukor
Morzsa:
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük úgy, hogy az egyik kisebb legyen, mint a másik. A kisebb felébe belegyúrjuk a vaníliás cukrot és berakjuk a fagyasztóba egy kicsit.
A nagyobb tésztát vajazott, lisztezett (én kekszmorzsával hintettem) tepsibe nyomkodjuk, majd megszórjuk az apróra tördelt kakaós keksszel. Erre kerül a feldarabolt barack. A gyümölcsöt fahéjas cukorral megszórjuk, majd a fagyasztóból kivett tésztát a tetejére reszeljük, nagy lyukú reszelőn (vagy esetleg rádaraboljuk).
Előmelegített sütőben kb 35 percig sütjük.
Tipp:
Nagyon finom lett ez a sütemény. A receptet egy újság nyári számában találtam, kakaós kekszet is szórtam a gyümölcs alá, finom és mutatós lett.Más gyümölccsel is ki fogom próbálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »


