Sajtos újburgonya recept

Hozzávalók:
- 1 kg újburgonya
- 10 dkg reszelt sajt
- 8 dkg vaj
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- só
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát a kuktában gőzben vagy sós vízben megfőzzük, és levét lecsepegtetjük. A krumplit kivajazott nagy tűzálló tálba öntjük, a tetejére szórjuk a reszelt sajtot, apróra tördelve a maradék vajat, és az egészet beborítjuk a vékonyra szelt füstölt szalonnával. A sütőben addig sütjük, amíg a tetején a szalonna ropogósra nem pirult.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »