Sajtos póréhagyma recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg póréhagyma
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 2 dl tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- csipetnyi reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A póréhagyma külső hártyáját lehúzzuk, és a zöldjét úgy vágjuk le, hogy 4-5 centi még a pórén maradjon. Az így megtisztított hagymát ötcentis darabokra vágjuk, és sós vízben, fedő nélkül puhára főzzük, majd leszűrjük. Kivajazott tűzálló tálra egymással párhuzamosan lefektetjük a pórédarabokat, és a tejföl, a tojássárga meg a sajt csipetnyi reszelt szerecsendióval ízesített keverékével leöntjük. Tetejére morzsoljuk a maradék vajat, és a sütőben erős lánggal addig sütjük, amíg a teteje halványpiros nem lett.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.