Sajtos póréhagyma recept

Hozzávalók:
- 1 kg póréhagyma
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 2 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- csipetnyi reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A póréhagyma külső hártyáját lehúzzuk, és a zöldjét úgy vágjuk le, hogy 4-5 centi még a pórén maradjon. Az így megtisztított hagymát ötcentis darabokra vágjuk, és sós vízben, fedő nélkül puhára főzzük, majd leszűrjük. Kivajazott tűzálló tálra egymással párhuzamosan lefektetjük a pórédarabokat, és a tejföl, a tojássárga meg a sajt csipetnyi reszelt szerecsendióval ízesített keverékével leöntjük. Tetejére morzsoljuk a maradék vajat, és a sütőben erős lánggal addig sütjük, amíg a teteje halványpiros nem lett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »