Sajtkészítés házilag recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 50 dkg túró
- 6 dkg margarin
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
A tejbe belemorzsoljuk a túrót,majd gyenge tűzön felforraljuk.Ezután apró lyukú tésztaszűrőn leszűrjük.A szűrőben maradt anyagot az edénybe visszatesszük és az olvasztott margarint,a sót és a szódabikarbónát hozzákeverjük.Igen mérsékelt tűzön,állandó keverés mellett kb. 10 percig főzzük.Közben aki szeretné,ízesítheti zúzott fokhagymával,kaporral,köménnyel,vagy más fűszerrel ízlés szerint.Hideg vízzel kiöblített formába öntjük.Ha kihűlt,lefedve hűtőben tároljuk.Házi tehéntejből szoktam készíteni,bolti dobozosból még nem próbáltam.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.