Sajtkészítés házilag recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 50 dkg túró
- 6 dkg margarin
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
A tejbe belemorzsoljuk a túrót,majd gyenge tűzön felforraljuk.Ezután apró lyukú tésztaszűrőn leszűrjük.A szűrőben maradt anyagot az edénybe visszatesszük és az olvasztott margarint,a sót és a szódabikarbónát hozzákeverjük.Igen mérsékelt tűzön,állandó keverés mellett kb. 10 percig főzzük.Közben aki szeretné,ízesítheti zúzott fokhagymával,kaporral,köménnyel,vagy más fűszerrel ízlés szerint.Hideg vízzel kiöblített formába öntjük.Ha kihűlt,lefedve hűtőben tároljuk.Házi tehéntejből szoktam készíteni,bolti dobozosból még nem próbáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »