Sajtkészítés házilag recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 50 dkg túró
- 6 dkg margarin
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
A tejbe belemorzsoljuk a túrót,majd gyenge tűzön felforraljuk.Ezután apró lyukú tésztaszűrőn leszűrjük.A szűrőben maradt anyagot az edénybe visszatesszük és az olvasztott margarint,a sót és a szódabikarbónát hozzákeverjük.Igen mérsékelt tűzön,állandó keverés mellett kb. 10 percig főzzük.Közben aki szeretné,ízesítheti zúzott fokhagymával,kaporral,köménnyel,vagy más fűszerrel ízlés szerint.Hideg vízzel kiöblített formába öntjük.Ha kihűlt,lefedve hűtőben tároljuk.Házi tehéntejből szoktam készíteni,bolti dobozosból még nem próbáltam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »