Rumos kifli recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg kristálycukor
- 50 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 ml habtejszín
- 2 ek rum
- só
- reszelt sajt
Elkészítése:
Morzsoljuk az élesztőt a langyos tejbe 1 tk cukorral és 2 ek liszttel. Hagyjuk felfutni. A vajat olvasszuk meg, majd hagyjuk kihűlni. Gyúrjuk össze a maradék lisztet a cukorral, a felfuttatott élesztővel, 2 db tojással, a vajjal, a tejszínnel, a rummal, valamint egy csipet sóval, és kelesszük meleg helyen 30-40 percig. A tésztát osszuk 3 részre. Nyújtsuk mindhármat kör alakúra, és vágjuk fel 6-6 cikkelyre. A szélesebb végüktől tekerjük fel a tésztadarabokat, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe. Kelesszük 20 percig, aztán kenjük meg a tetejüket felvert tojással, és szórjuk meg reszelt sajttal. Majd süsd meg őket 30 percen keresztül 200 fokon.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.