Rumos kifli recept
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg kristálycukor
- 50 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 250 ml habtejszín
- 2 ek rum
- só
- reszelt sajt
Elkészítése:
Morzsoljuk az élesztőt a langyos tejbe 1 tk cukorral és 2 ek liszttel. Hagyjuk felfutni. A vajat olvasszuk meg, majd hagyjuk kihűlni. Gyúrjuk össze a maradék lisztet a cukorral, a felfuttatott élesztővel, 2 db tojással, a vajjal, a tejszínnel, a rummal, valamint egy csipet sóval, és kelesszük meleg helyen 30-40 percig. A tésztát osszuk 3 részre. Nyújtsuk mindhármat kör alakúra, és vágjuk fel 6-6 cikkelyre. A szélesebb végüktől tekerjük fel a tésztadarabokat, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe. Kelesszük 20 percig, aztán kenjük meg a tetejüket felvert tojással, és szórjuk meg reszelt sajttal. Majd süsd meg őket 30 percen keresztül 200 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

