Rumos kifli recept

Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg kristálycukor
- 50 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 ml habtejszín
- 2 ek rum
- só
- reszelt sajt
Elkészítése:
Morzsoljuk az élesztőt a langyos tejbe 1 tk cukorral és 2 ek liszttel. Hagyjuk felfutni. A vajat olvasszuk meg, majd hagyjuk kihűlni. Gyúrjuk össze a maradék lisztet a cukorral, a felfuttatott élesztővel, 2 db tojással, a vajjal, a tejszínnel, a rummal, valamint egy csipet sóval, és kelesszük meleg helyen 30-40 percig. A tésztát osszuk 3 részre. Nyújtsuk mindhármat kör alakúra, és vágjuk fel 6-6 cikkelyre. A szélesebb végüktől tekerjük fel a tésztadarabokat, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe. Kelesszük 20 percig, aztán kenjük meg a tetejüket felvert tojással, és szórjuk meg reszelt sajttal. Majd süsd meg őket 30 percen keresztül 200 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »