Rózsafánk recept

Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek tejföl
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk,fél órát pihentetjük a tésztát. Vékonyra (2 mm-re) kisodorjuk. Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. 5 db-ot egymásra helyezünk,középen az ujjunkkal benyomjuk,a tészta széleit 4-5 helyen bevágjuk. Lassan közepesen meleg olajban mindkét oldalán megsütjük. Papírtörlőre szedjük.
Tálaláskor porcukorral megszórjuk,baracklekvárral díszítjük és fogyasztjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »