Rózsafánk recept

Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek tejföl
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk,fél órát pihentetjük a tésztát. Vékonyra (2 mm-re) kisodorjuk. Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. 5 db-ot egymásra helyezünk,középen az ujjunkkal benyomjuk,a tészta széleit 4-5 helyen bevágjuk. Lassan közepesen meleg olajban mindkét oldalán megsütjük. Papírtörlőre szedjük.
Tálaláskor porcukorral megszórjuk,baracklekvárral díszítjük és fogyasztjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »