Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizskoch, ahogy Anyukámtól tanultam recept

Rizskoch, ahogy Anyukámtól tanultam
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 l tej
    • 30 dkg rizs
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • 20 dkg porcukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só

    Elkészítése:

    A tejben a rizst puhára főzzük egy csipet sóval. Kicsit hagyjuk hűlni.

    Addig a tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől, előbbihez keverjük a cukrokat és a kihűlt rizsbe keverjük.

    A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a rizsbe forgatjuk.

    Egy közepes tepsit kikenünk margarinnal, kilisztezzük és elsimítjuk benne a masszát.

    Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz, ez nekem 35-40 perc volt.

    Ha kicsit hűl, szépen szeletelhető.

    Tipp:

    Ez az egyik legkedvesebb édességem. Mint ahogyan olyan sok mindent a konyhában, ennek a finomságnak az elkészítését is Anyukámtól tanultam. Alig bírom kivárni, hogy ha kisült, kicsit hűljön és már lehessen tányérra szedni. Legjobban a mézédes sárgabarackdzsemmel kedvelem. Lehet egy tartalmas leves után második fogás, de akár desszertként is kínálhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá