Rizskoch, ahogy Anyukámtól tanultam recept

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 30 dkg rizs
- 2 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
Elkészítése:
A tejben a rizst puhára főzzük egy csipet sóval. Kicsit hagyjuk hűlni.
Addig a tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől, előbbihez keverjük a cukrokat és a kihűlt rizsbe keverjük.
A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a rizsbe forgatjuk.
Egy közepes tepsit kikenünk margarinnal, kilisztezzük és elsimítjuk benne a masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz, ez nekem 35-40 perc volt.
Ha kicsit hűl, szépen szeletelhető.
Tipp:
Ez az egyik legkedvesebb édességem. Mint ahogyan olyan sok mindent a konyhában, ennek a finomságnak az elkészítését is Anyukámtól tanultam. Alig bírom kivárni, hogy ha kisült, kicsit hűljön és már lehessen tányérra szedni. Legjobban a mézédes sárgabarackdzsemmel kedvelem. Lehet egy tartalmas leves után második fogás, de akár desszertként is kínálhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »