Tiroli almás rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 18dkg liszt
- 80 dkg alma
- 10 dkg darált dió
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 16 dkg cukor
- őrölt fahéj
Elkészítése:
A vajból és lisztből hajtogatott leveles vajastésztát készítünk.Négyszeri hajtogatás után 3 milliméter vékonyra kinyújtjuk, lisztezett deszkán. Széles szalagokat vágunk belőle. A szalagokra arányosan elosztjuk a zsemlemorzsát, a meghámozott és felszeletelt almát, a fahéjat és a cukrot(akár mazsolát is tehetünk a töltelékbe).A tészta egyik szélét ráhajtjuk (vagyis körülbelül 3 részre osztjuk a tésztát és azt a szélét amelyiket rá szeretnénk hajtani azt a 2/3-ig hajtjuk) és ami kimaradt azt tojással megkenjük és ráhatjuk a 2 rétegre. Kicsit megnyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét sütéskor. 200 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük. Porcukorral tálaljuk.
Tipp:
Nem muszáj a tésztát szeletekre vágni, a teljesen kinyújtott tésztát is megtölthetjük, és úgy hajtogatjuk, majd ha megsült akkor szeljük fel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »