Sodort rétes recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- langyos zsír
Töltelék:
- túró
- meggy
- mák
- dió
- alma
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Alaposan összegyúrjuk, majd szép vékonyra kisodorjuk egy nagy asztal mentén. Megkenjük a langyos zsírral és félbehajtjuk, majd letakarva fél órát pihentetjük. Az idő leteltével újra kisodorjuk, ismét megkenjük zsírral és ráhelyezzük a tölteléket. Tekerjük fel és sütés előtt kenjük még át zsiradékkal. Forró sütőben süssük aranybarnára, majd szeletelve tálaljuk.
Sztori: Óvoda megnyitóra megkértek hogy készítsek 60 főre rétest és nagyon jól sikerült a dicséretek hallatán.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »