Sodort rétes recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- langyos zsír
Töltelék:
- túró
- meggy
- mák
- dió
- alma
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Alaposan összegyúrjuk, majd szép vékonyra kisodorjuk egy nagy asztal mentén. Megkenjük a langyos zsírral és félbehajtjuk, majd letakarva fél órát pihentetjük. Az idő leteltével újra kisodorjuk, ismét megkenjük zsírral és ráhelyezzük a tölteléket. Tekerjük fel és sütés előtt kenjük még át zsiradékkal. Forró sütőben süssük aranybarnára, majd szeletelve tálaljuk.
Sztori: Óvoda megnyitóra megkértek hogy készítsek 60 főre rétest és nagyon jól sikerült a dicséretek hallatán.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »