Sajtos rétes recept

Hozzávalók:
- 1 csomag kész réteslap
- 2 dkg liszt
- 2 dkg vaj
- 2 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál tejföl
- 20 dkg juhtúró
- 10 dkg sajt
- a locsoláshoz olaj
Elkészítés:
A lisztből, a vajból és a tejből besamelt főzünk, majd ha kihűlt, belekeverjük a tojások sárgáját, az áttört juhtúrót, a tejfölt, a reszelt sajtot és a tojások kemény habbá vert fehérjét. A réteslapokat kicsomagolva szétterítjük, az elsőt olajjal alaposan meglocsoljuk, erre fektetjük a második lapot, ezt szintén megolajozzuk. A dupla réteslap szélére terítjük a töltelék felét, és összetekerjük. A másik két lappal hasonlóképpen járunk el, majd a két összetekert rétest tepsibe egymás mellé fektetjük, tetejüket olajjal megkenjük, és a sütőben ropogós pirosra sütjük. Azon forrón, felszeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »