Piskótás rétes recept
Hozzávalók:
- 15 kanál liszt
- 15 dkg margarin
- 1,5 dl tejföl
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 kávéskanál citromlé,vagy ecet
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
A piskótához:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 4 kanál víz
Töltelék:
- Magozott meggy, de más gyümölcs is lehet
Elkészítése:
10 kanál lisztet, a tejfölt, a sót, a tojást és az ecetet összegyúrjuk, majd kisodorjuk. A margarint megolvasztjuk és hozzáadunk 5 kanál lisztet. Megkenjük vele a kinyújtott tésztát és feltekerjük. 4 egyenlő részre vágjuk és fél órán át pihentetjük. Ez idő alatt elkészítjük a piskótát. A tojásokat egybe felverjük, és hozzáadjuk a lisztes sütőport. A tésztákat egyenként kinyújtjuk és 3 kanál piskótát elsimítunk rajta. Meggyel megszórjuk és feltekerjük. Tojással megkenjük a tetejét és sütőlapon megsütjük.
Nagyon finom.Kicsit töményebb mint a hagyományos rétes de nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

