Piskótás rétes recept
Hozzávalók:
- 15 kanál liszt
- 15 dkg margarin
- 1,5 dl tejföl
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 kávéskanál citromlé,vagy ecet
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
A piskótához:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 4 kanál víz
Töltelék:
- Magozott meggy, de más gyümölcs is lehet
Elkészítése:
10 kanál lisztet, a tejfölt, a sót, a tojást és az ecetet összegyúrjuk, majd kisodorjuk. A margarint megolvasztjuk és hozzáadunk 5 kanál lisztet. Megkenjük vele a kinyújtott tésztát és feltekerjük. 4 egyenlő részre vágjuk és fél órán át pihentetjük. Ez idő alatt elkészítjük a piskótát. A tojásokat egybe felverjük, és hozzáadjuk a lisztes sütőport. A tésztákat egyenként kinyújtjuk és 3 kanál piskótát elsimítunk rajta. Meggyel megszórjuk és feltekerjük. Tojással megkenjük a tetejét és sütőlapon megsütjük.
Nagyon finom.Kicsit töményebb mint a hagyományos rétes de nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

