Piskótás rétes recept

Hozzávalók:
- 15 kanál liszt
- 15 dkg margarin
- 1,5 dl tejföl
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kávéskanál citromlé,vagy ecet
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
A piskótához:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 4 kanál víz
Töltelék:
- Magozott meggy, de más gyümölcs is lehet
Elkészítése:
10 kanál lisztet, a tejfölt, a sót, a tojást és az ecetet összegyúrjuk, majd kisodorjuk. A margarint megolvasztjuk és hozzáadunk 5 kanál lisztet. Megkenjük vele a kinyújtott tésztát és feltekerjük. 4 egyenlő részre vágjuk és fél órán át pihentetjük. Ez idő alatt elkészítjük a piskótát. A tojásokat egybe felverjük, és hozzáadjuk a lisztes sütőport. A tésztákat egyenként kinyújtjuk és 3 kanál piskótát elsimítunk rajta. Meggyel megszórjuk és feltekerjük. Tojással megkenjük a tetejét és sütőlapon megsütjük.
Nagyon finom.Kicsit töményebb mint a hagyományos rétes de nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »