Lusta asszony túrósa recept
Hozzávalók:
- 40 dkg. liszt
- 20 dkg. cukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 kocka margarin
- só
A töltelékhez:
- 1 kg. túró
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom héja, és leve
- 10 dkg. tejben áztatott mazsola
- 1 cs. vanília
- 20 dkg. cukor
Elkészítése: A lisztet, cukrot, csipettnyi sütőport összekeverünk, 3 részre osztjuk. A tepsit vastagon kikenjük margarinnal, megszórjuk morzsával, és beleszórjuk az egy rész lisztes cukrot. Ráöntjük a töltelék felét, majd újabb lisztes cukor. Erre jön a maradék töltelék, végül a harmadik adag liszt. Előmelegített sütőbe közepes lángon addig sütjük, míg a teteje szép piros lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

